...De ce ?



     De cateva zile imi propusesem sa va povestesc  o  „ frantura” din viata mea...o frantura pe care am trait-o zilele trecute, in timp ce mergeam pe strada cu fiul meu. Tocmai ce il luasem de la " After "  si ceasurile erau in jur de 16... Am hotarat sa ne bucuram de natura,  pentru ca era o zi superba, soarele timid ne mangaia obrajii, vantul adia rar si lin, erau niste soapte primavaratice. ..asa ca sa mergem pe jos spre casa!
    „Zbarnelul”  meu imi turuia intr-una despre cum fusese ziua lui, despre cat de mult isi doreste sa devina pilot de avion, iar dupa ce tragea o concluzie, urma o intrebare si apoi alta...iar concluzii si iar intrebari...asa mergeam noi  „linistiti”.
    In tot acest tablou, simteam ca nu suntem decat noi doi care ne bucuram unul de altul, insa pentru cateva minute am simtit ca timpul s-a oprit in loc. Poate ma veti intreba: „De ce?”......va voi raspunde : „ De ce nu l-am imbratisat? De ce?”
Sa o luam cu inceputul...un batran sau mai bine spus un domn la frumoasa varsta de 84 de ani a facut o vraja...a oprit ceasurile! In timp ce noi mergeam linistiti , dansul s-a oprit in fata noastra,( ca o regasire) si am discutat pret de cateva minute (poate- pentru ca acum nu as sti sa aproximez). Nu il cunosteam nu il vazusem in viata mea,  insa ne cunosteam de o viata. I-a povestit fiului meu ca ar fi ideal sa isi aleaga meseria de parlamentar, ca sa poata sa ii creasca si dansului  pensia , mi-a povestit ca se simte singur intr-un apartament cu trei camere, pentru ca este SINGUR, ca daca isi gateste are ce manca , daca nu..NU, si ca ar prefera si puscaria numai sa scape de singuratate, ca si-a crescut copilul in spiritul onoarei si al bunului simt si ca toata viata a considerat ca cea mai buna investitie este in copii. Ce ganduri..!!!!.Mi-a spus ca sunt o mamica tanara si frumoasa, insa a avut grija sa fie un compliment frumos, intrucat m-a intrebat si de sot, de stabilitatea familiei, de parinti si socri. Au existat si cateva sfaturi care au dat dovada de multa intelepciune, iar eu le-am ascultat cu multa pretuire.
    Mi-au ramas in minte degetele care s-au strans buchet cand mi-a vorbit despre familie si unitatea ei. Acele degete mi-au spus o poveste...este vorba despre povestea „Bunicul”  scrisa de Barbu Stefanescu Delavrancea.
Sufletul meu a vibrat si am simtit un om bun la suflet, plin de respect...un om bland. Vorbea cu o voce calda , familiara ,avea parul alb si ochii albastri ca o mare linistita.
De ce intalnim oameni si avem senzatia ca ii cunoastem de o viata?
Cine era acest batran , de unde venea si unde se indrepta?
De ce nu l-am imbratisat daca asta am simtit? De ce?
De ce m-a oprit exact in dreptul unei Biserici?
Oare o sa il mai intalnesc?...as avea sa ii spun atat de multe lucruri...si sa il intreb la fel de multe lucruri...
De ce intr-un timp atat de scurt am primit atat de multa energie?
De ce simt aceste vibratii numai la anumite suflete?
De ce imi doresc sa le intalnesc sau sa le reintalnesc?
De ce tot timpul am preferat prietenia oamenilor mai in varsta decat mine?
De ce sunt receptiva la tot ce este frumos si la iubire?
De ce te las pe tine, cel ce citesti acum sa vezi lumea prin ochii mei?
De ce mi se umple ochii cu lacrimi, cu vise , si in acelasi timp cu lumina?
De ce am atat de multe intrebari? Oare o sa le gasesc vreodata raspunsul?


                            Ma semnez ” Eu”...(asa cum imi spun ceilalti)
                Mami , Auras Ingeras , Lia , Fluturas...
                            Ma semnez” Eu”...cu sufletul si din suflet!

Idei.Ganduri.Nostalgii

Provin din iubire, drept pentru care o respir, ma hranesc cu ea si o eman. Blogul meu este despre metamorfoza sensibilitatii, sentimentelor, trairilor, ideilor, gandurilor, viselor, nostalgiilor... Urmareste-ma!

2 comentarii :

  1. "De ce ?" va fi prezent in viata noastra ,indiferent de succesul sau esecul fiecarui individ ,de aceea trebuie sa ne asumam tot ce facem !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate...se spune ca in viata nu "trebuie" nimic...insa succesul si esecul "trebuie" asumat!

      Ștergere